אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שישי, 26 בפברואר 2016

היוניה הגיעה ואיתה השמחה





אני מאוד אוהבת ללכת למסעדות כמו כולם, אך ככל שאני שמה לב אני מרגישה את העומס, את הרעש והבלאגן ובמקום ליהנות אני סובלת שאני רוצה לדבר צריכה לצעוק כדי שישמעו אותי בעקבות הרעש.
שמחתי לגלות מקום חדש בר מסעדה ברחוב רוטשילד בראשון לציון, מקום קטן בסגנון יווני.
אפשרי לשבת בפנים וגם בחוץ.
ליווניה קיימת קבוצת שותפים -רן ברדה, דודי סקא ודור זומר.
שמטרתם לשלב אוכל איכותי ומוזיקה ים תיכוני.


(קרדיט לתמונה הזאת מאתר המסעדה)

מקום שקט נעים לשבת, מוזיקה מודרנית בשילוב מוזיקת טברנה יוונית, ישראלית, טורקית ועוד...ובערבים שילוב של ביטים אלקטרוניים.
בימי שלישי מתקיים ליין אתני אלקטרוני לצעירים, עם מבחר מנצח של דיג'יים מתחלפים, דרבוקות ומוסיקה שמחה וסגנונית ולפעמים ערבים רגועים גם לנו אחרי יום עבודה בית וילדים.
מידי שישי בצהריים מקבלים את השבת ביווניה, והרחוב לובש אווירה יוונית שמחה עם נגנים, אוזו וכפיים.


אווירה נעימה, מסעדה שמטרתה  לקחת את היין, הטבע, התרבות ולתת לנו להכיר קצת את התרבות היוונית ישראלית שאנו שכחנו ולעלות את הרמה והסגנון החיים ולנסות להתחבר למוזיקה, לחיים ולטעמים. 
ברוב בר מסעדות קיימים אוכל ציפס ואוכל רחוב, השוני במסעדה הזו  אוכל שילוב של אוכל קליל ועשיר בטעמים מיוחדים חוויה קולינרית אותנטית יוונית בשילוב אלכוהול איכותי.



במסעדה אף מתקיים ליין שף אורח- אחת לחודשיים, מיטב השפים בישראל מגיעים להתארח במטבח היווניה ומציעים ארוחת טעימות מיוחדת.
במסעדה רוב המאכלים משתמשים באפייה בטאבון מיוחד שמטרתם לתת לטבע לעשות את שלו.


(קרדיט לתמונה עם הטאבון בתקריב מאתר המסעדה)


משתמשים בחומרי גלם מובחרים, כל יום קונים חומרי גלם טריים לא משאירים ליום המחרת, הם בדעה לקנות כמות המתאימה לאותו היום להשתמש ולמחרת לקנות טרי.




 פתחנו את הערב עם בירה בגביע זהב מיוחד במינו


מיץ גויאבה,מנה וודקה.סירופ דבש ותפוז סחוט אהבתי את הקוקטיל

וסורבה טעים מאוד

פתחנו במנות ראשונות- 

מאפה 12 האלים- גבינת פטה עטופה בפילו בבריכה של דבש ושומשום
ממנה מומלצת מאוד

גליליות זוקיני- במילוי בורגול ועשבי תיבול-
טעים ומיוחד מאוד

בורקס פולנטה-עם ביצה עלומה גרידת עגבניות וחריף
שילוב מיוחד


מנות עיקריות הזמנו-

מוסקה-שכבות של תפו"א מטוגן, חציל מטוגן, עגבניות צלויות ורוטב בשמל
מומלץ מאוד

קציצות מוסר ים - עם עשבי תיבול על פרפיום עגבניות ויוגורט כבשים



ולקינוח הזמנו-

קרם מסקרפונה- עם פירות טריים נענע וסילאן
מומלץ מאוד


מלבי אבטיח- עם גרעיני מסוכרים
שילוב מיוחד


בצהריים בימי א'-ו' קיימים ארוחות עיסקיות

קיימים תפריטים לפי עונות
בקיץ מאכלים קלילים בסתיו תפריט שונה ובחורף תפריט שבו יש קדרות חורף.
המחירים סבירים ולא יקרים

המסעדה פתוחה מיום א' עוד ו' משעה 12:00 עד אחרון הלקוחות
בימי שבת המסעדה פתוחה משעה 19:00 עד אחרון הלקוחות.

המסעדה לא כשרה
ניתן להזמין משלוחים

כתובת המסעדה: רוטשילד 67 ראשון לציון
                              טלפון:  03-5170406

קישור לאתר המסעדה: http://www.hayevania.com/

קישור לאתר פייסבוק -


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה