אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שלישי, 2 בפברואר 2016

קראוסונים מדפי שמרים במילוי שוקולד תפוז וקקאו


(נעזרתי במתכון של שף קונדיטור סטפן לייק)
מצרכים:

לעלי שמרים -
1.1/2 כוסות מים פושרים או קרים
4 ביצים
1.2 כפית משפר אפיה של שמרית
2 כפות גדושות שמרים טריים.
כף סוכר
פחות מרבע כפית שטוחה של מלח אפילו קורט
1 ק"ג קמח לבן 
80 גרם חמאה מומסת


קיפול:
200-250 גרם חמאה מרוככת בטמפרטורה של החדר

מילוי:
שפופרת שוקולד השחר בטעם תפוז
בקערה לפי העין קקאו סוכר ורום לערבב

אופן ההכנה:

עלי דפי שמרים:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים ביצים ומערבלים בערך חצי דקה להקצפה אוורירית במהירות נמוכה.
2. להוסיף את השמרים ומשפר אפייה מלח וסוכר ואחכ הקמח ולערבל.
3. בהדרגה להוסיף את החמאה המומסת ולערבל עד שהבצק נעשה גמיש ונפרד מהדפנות.
4. מוציאים את הבצק ומניחים על משטח מקומח ומרדדים לעובי 2 ס"מ ומקפלים ועוטפים בניילון נצמד היטב שיישאר סגור.
5. שמים במקפיא שעה ולאחר מכן להוציא מהמקפיא ושמים את הבצק עוד שעה במקרר להפשרה.
6. לאחר שעה הפשרה במקרר להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומי לעובי של 2 ס"מ בערך ולקחת את החמאה הרכה    ולמרוח על הבצק המרודד ולקפל את הבצק לשניים ומרדדים שוב קדימה ואחורה ושוב לצדדים הפתוחים ולא על הצד המקופל הסגור.
אחרי הרידוד לקפל או אחד על השני ולרדד או אפשרות נוספת לקפל צד אחד לאמצע ואח"כ הצד השני לאמצע ואז לקפל לצד שמאל ולרדד ולהקפיא ל1/2 שעה או שעתיים במקרר.














7. לאחר חצי שעה להוציא לרדד ושוב לקפל ולעבור על התהליך פעם נוספת.
8. להוציא ולאחר הקיפולים לרדד את הבצק לעובי של 2-3 ס"מ.
9. לחתוך משולשים אחד נגד השני
10. למרוח מהשפופרת של שוקולד השחר בטעם תפוז לפזר מעל קקאו מעורבב בסוכר ומעט רום לגלגל את המשולשים
11. לכסות לתת עוד תפיחה
12. במקביל לחמם תנור מראש על אפיה 170 מעלות
13. למרוח על הקרואסון ביצה מעולה בטיפה מים
14. לאפות עד להשחמה

בתאבון

אודות ממרחי "השחר העולה":



כולנו מכירים את שוקולד ה"שחר העולה" מזמין הפך לכוכב אצלנו בבית במטבח כממרח לסנדוויץ על ביסקוויט או כריך
או כממרח לעוגת שמרים ועוד אפשרויות רבות... ואפילו בפסח על מצה הכי טעים שיש
שוקולד "השחר העולה" השיק טעם חדש וממכר ממרח השחר בטעם תפוז.



האריזה המנצחת וקלה לשימוש ונוחה לסחוב לטיולים, פנקייקים או אפילו לקחת לעבודה.
השוקולד מגיע בשפופרת העומדת על הראש ומבטיחה ניצול מקסימאלי של הממרח האהוב בדרך חווייתית חדשה
בטעם שוקולד קלאסי 

ועכשיו חדש שוקולד בטעם תפוז המתאים לעונת החורף.
עשו מבחני טעימות אשר זכו לציונים גבוהים במיוחד.
השפופרת מתאימה לחובבי אפיה ומתאימה כשימוש קל לזילוף.
טעם התפוז עדין ומשדרג את טעם השוקולד ואת מנות או הכריכים שאנו מכינים.

רוצים להפתיע את הילדים הדורשים כל הזמן כריכי שוקולד תפתיעו בטעם החדש ותראו האם ירגישו הבדל? והאם יופתעו?

הילדים שלי פינקו אותי בפנקייק עם פרצוף של שוקולד בטעם תפוז.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה