אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שני, 21 בספטמבר 2015

עוגיות במילוי חמאה -סדנא



טעמתי בעבודה שלי עוגיות טעימות ומיוחדות שלא רואים בכל מקום
מתכון של אמא של שרה מהעבודה שלי
מתכון עם מעט מרכיבים קל וטעים
 אשמח אם תספרו לי איך יצא ואם יש רעיונות אחרים אשמח לדעת.

מרכיבים:
בצק:                                                    
1 קילו קמח                                            
400 גרם מרגרינה רכה                            
2 יוגורט תנובה  4%                                
2 ביצים                                                  
כף מלאה סודה לשתייה
1 סוכר וניל                                               
מילוי:
100 גרם חמאה
1 כוס קמח
1 וחצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
למריחה:
1 חלמון של ביצה וקצת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
1.בצק:
לשים בקערה את הקמח והמרגרינה הרכה ולערבב יחד עד לקבלת פירורים.
להוסיף את יתר החומרים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.
רצוי להניח במקרר כשעתיים את הבצק עטוף בניילון נצמד.
2. הכנת  המילוי:
שמים בקערה את כל חומרי המילוי ומערבבים הכל יחדיו, לפורר עם הידים את המילוי (כמו קוסקוס לפירורים)
3. הכנת העוגיות:
חותכים את הבצק לשניי חציים ואת המילוי מחלקים גם לשניי חלקים.
לוקחים בצק אחד ומרדדים על משטח מקומח קלות עד לקבלת עיגול גדול


 4. את המילוי חוצים לחצי


לוקחים חצי מהחצי של כמות המילוי ושמים על חצי עיגול מתחילת עיגול עד לאמצע העיגול.


מקפלים את הבצק לחצי ומהדקים קלות


מעל העיגול החצוי מפזרים חצי מהחצי שנשאר מהמילוי הראשון על הבצק המקופל


שוב מקפלים את הבצק לחצי ומשטחים קלות



5.  כך עושים עם חצי הבצק שנשאר יחד עם המילוי שנשאר.
6.  לאחר מכן חותכים לצורת מעוין או ריבוע או כל צורה אחרת שרוצים



7. מורחים בביצה על העוגיות ומפזרים קלות על העוגיות סוכר


מחממים תנור אפשרי מראש 150 -160 מעלות  שמים את העוגיות בתנור ואופים בערך כ- 40-30 דקות.
 

  

  

בתאבון ובהצלחה.
אשמח לשמוע איך יצא או כל שאלה אחרת.

3 תגובות:

  1. מה אפשר לשים במקום יוגורט?

    השבמחק
    תשובות
    1. או שתוותר על יוגורט או שמנת או שמנת חמוצה.

      מחק
  2. שלום,מה הכמות של הסודהלשתיה שאת מוסיפה בכרמים? זה קריטי עבורי

    השבמחק