אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שישי, 26 בפברואר 2016

פסטיבל השף

פסטיבל "השף תאכל" חוזר השנה לחורף חם עם מטעמים וריחות מהמטבח עם מגע מהאוכל של האמהות שלנו "מנות המאמאז" ובנוסף יצטרפו השנה אופציה למנות צמחוניות,
מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן.
הכל החל אדם בשם טל מנכ"ל פסטיבל  "השף תאכל" אשר נסע לטיול בנו-יורק ושם נחשף לשבוע של מגוון תפריטים במחיר כיפי ומשם הביא איתו את הרעיון פסטיבל "השף תאכל"
שהפך למותג חזק בתחום האוכל.
פסטיבל "השף תאכל" מתקיים מעל 10 שנים, פעם בשנה במשך 10 ימים שבו משתתפים בפסטיבל המסעדות הגדול של ישראל עשרות מסעדות בכל רחבי הארץ המציעים
מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.
בפסטיבל "השף תאכל" זה הזמן שנותן הזדמנות לכל אחד שלא יכול להרשות לעצמו ולכיסו לאכול במסעדה טובה ויקרה, להגיע לשבת ולהנות מארוחה מלאה במחיר של 89 ש"ח סכום המתאים לכיסנו.
השנה פסטיבל גרסת החורף מספר 19 חוזר לחגיגת מנות, טעמים, ריחות ותבשילים כסימן הוקרה לאמהות של השפים, כי הרי מאחורי כל שף מצליח עומדת אמא במטבח,
ממנה למד הבן את סוד הטעם הטוב, את הטריקים הקטנים כמו גם שמטבחה של אימו עיצב את עולמו כשף בוגר.
בפסטיבל מנה אחת או שתיים מהתפריטים מוקדש לאמא הפרטית של שף המסעדה מנה ייחודית המבוססת על מתכונים ביתיים או נוצרה בהשפעתה של האם.
השף גיא פרץ ממסעדת גספצ'ו, בן למשפחת שפים שעלתה לארץ מקזבלנקה יגיש :
פסטייה מרוקאית - במלית נתחי פרגיות, אגוזים, שקדים וצימוקים בניחוח הל, קינמון וג'ינג'ר על מצע ריבת עגבניות שרי.
שף מריה פיסנץ מ BABA YAGA התל אביבית תפנק את אורחי הפסטיבל בגרסה שלה:
וורניקי - כיסוני בצק הממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן ומוגשים, כמו בבית, עם שמנת וחמאה.
והשף אלעד לוי ממסעדת SHINEַַ&SHARP יביא את הגרסה הטרנדית שלו בסגנון סורי שהוגשה בבית הוריו:
קובה הביתית .
בין המסעדות המובחרות המשתתפות בפסטיבל "שף תאכל" הקרוב,:
בגוש דן - תל אביב: אושי אושי, אתנחתא, באבא יאגה,בר גיורא, הבליצ'ס ההונגרי, הסינית האדומה,  קלימרה, ריבר, רג'ינה,  שיין אנד שארפ, SAKAIBIN 281.  בגבעתיים: נאו סושי, קפה בן עמי. ברמת גן: הספסל.ריבר במגדלי בסר, ריבר בבורסה,  BLACK, בפתח תקווה: ריבר. קריית שדה התעופה: עד העצם.
בשרון: בהרצליה: אתניקה, וויטהול, מנציני, עד העצם, קולומבוס, , בהוד השרון: דלי אסייתי, ימטויה, צ'ופצ'ופ.  ברעננה: אדיסון ספוט, ריבר, שולה. בצומת ירקונים: כיופים בסנטר, בקדימה: TAYA.  בנתניה: ג'קו.
בדרום: רשל"צ: אספרסו בר, הצדף, ריבר. בחולון: אצה. ריבר. בגדרה: צ'וראסקו, באשקלון: ויסטה. באשדוד: אלדין בשדרה, אצה. קפה G. ברחובות: ריבר. באשקלון: גספצ'ו. בצומת קסטינה: אצה. בערד: דיוויד ג'ונס. באר שבע: אצה.
בירושלים והסביבה: גבריאלה, לה בוקה. במודיעין: לבנטינו. בבית שמש: אצה.
בצפון: 300 גר במושב בצת, קונפי בחיפה. אצה בבית שאן, אצה בנהריה, אצה ברמת ישי ואילו'ש ברמת צבי

לכבוד פסטיבל "השף תאכל" התארחנו בלוגרים ועיתונאים במסעדת אלדין בשדרה באשדוד.
ֿ
אלדין בשדרה מסעדה הממוקמת על חוף ימה המרהיב של העיר אשדוד על טיילת יפהיפה המשמשת במקום בילוי.
מסעדת אלדין בשדרה היא אחותה הצעירה של אלדין דגים ובשר הותיקה ובעלת המוניטין.
קיבלה אותנו בחיוך מקסים וחמים אתי בעלת המסעדה וסיפרה לנו על חלומה לפתוח מסעדה נוספת בסגנון חלבי באוירה ביתית כמו עיצוב הבית שלה וכדי להרגיש באמת כמו בבית תלתה  תמונות של ילדיה על קיר במסעדה.
          
שנכנסתי הרגשתי את האוירה הביתית עליה סיפרה לנו אתי, קיימת אוירה ביתית, חמימה המגיעה מתוך האהבה רבה למקצוע.
המסעדה בנויה בצורה מיוחדת הם עיצבו קשתות מיוחדות מחומר מיוחד שעליו עבדו במשך 5 חודשים עד לקבלת הקשתות אותן רצו כדי לתת את ההרגשה הביתית שבה היא מספרת ממש כמו סגנון הבית שלה.
המסעדה פתוחה חצי שנה ואתי בעלת המסעדה סיפרה לנו שפתחו את המסעדה יומיים לפני צוק איתן ונאלצו לסגור אחרי יומיים בגלל המלחמה, עכשיו לאט לאט מתחילים להתאושש מהמצב הקשה שהיה בעקבות המלחמה.
המקום מואר, נקי, אוכל טעים ואיכותי, לא שיגרתי עשוי מחומרי הגלם הטובים ביותר ללא פשרות, השירות מהיר וטוב.
המסעדה כשרה, אוכל חלבי, אוכל איטלקי ודגים.
כתובת: מרטין בובר 1 אשדוד
טלפון: 08-8690630
קישור לאתר פייסבוק:

התיישבנו בשולחנות והגישו לנו את המשקה נותן החסות המרכזי לפסטיבל הפעם:  סומרסבי-סיידר תפוחים אלכוהולי, מבית קרלסברג
    
חברת קרלסברג IBBL משיקה לראשונה בקטגורית שוק המשקאות בישראל את המותג הבינלאומי somersby (סומרסבי) סיידר תפוחים אלכוהולי משקה בטעם פירותי
ומשווק כיום ב- 43 מדינות ברחבי העולם, " somersby" בשנתיים האחרונות נחשב למותג הצומח ביותר מבין עשרת המובילים בסיידר בעולם.
סומרסבי זכה בהוקרה בינלאומית כאשר זכה בפרס "נילסן" היוקרתי להשקת השנה 2009.
משקה סיידר תפוחים פותח בייצור ייחודי ללא חומרים משמרים המבוסס על תערובת ייחודית של זני תפוחים עסיסיים הנסחטים בקפידה ועוברים תהליך התססה אשר
הופך את מיץ התפוחים לאלכוהולי באופן טבעי.
סיידר  "somersby" מהווה גם אלטרנטיבה אלכוהולית מצוינת לאלו המקפידים על תזונה ללא גלוטן.
טעמתי את הסיידר סומרסבי מאוד אהבתי את טעמו, טעם פירותי, מתקתק, משאיר טעם עדין מרענן וקליל.
מכיל 4.5% אלכוהול , בקבוק 330 מ"ל
יימכר במחירים משתנים שיקבעו על ידי הקמעונאי בלבד החל מ- 8 ש"ח
ניתן להשיג בבתי קפה, מסעדות וברים ברחבי הארץ, בחנויות האלכוהול מתמחות וברשתות שיווק נבחרות.

למסעדה לכבוד פסטיבל "השף תאכל" הגיעו 4 שפים, שניים ממסעדות אחרות ושניים מהמהסעדה אלדין בשדרה אשר הכינו והציגו מנות יחודיות שלהם.
 פתחנו את הארוחה בלחם הבית חם וטרי ולצד הלחם ארבעה מטבלים: טחינה, סלט פלפלים קלויים , סלט ארטישוק וממרח זיתים ירוקים של המסעדה אלדין בשדרה.
                                                                  מנות ראשונות:
שף גלב אוליניק, ממסעדת SAKAI בתל-אביב - בר יפני קיימים בתפריט יותר מ30 סוגים
רינאיי - רול סלמון נא בתיבול פיקנטי, מלפפון ואבוקדו, בציפוי סלמון צרוב בתיבול טריאקי ואיולי צ'ילי עם שבבי טמפורה וקריספי בטטה
רול צמחוני- במילוי חציל, בטטה, במיה ומלפפון, בציפוי שומשום קלוי.
אכלתי מרינאיי והרול טעים מאוד בין הטובים שאכלתי.
שף מיכאל בר/גלעד רביד, מסעדת אלדין בשדרה אשדוד-
סלט רימונים ברוטב גרנדין
סלט טעים מאוד, רענן עם שילוב של טעמים ורוטב המשתלבים טוב בסלט.
שף דודו מסעדת ויסטה אשקלון-
מוקפץ פורטבלו- פטריות פורטבלו, שמפיניון, עגבניות שרי, אגוזי פקאן, בצל ירוק ושומשום, מוקפצים ברוטב אסייתי
אני אישית לא חסידת פטריות אך הסלט מוקפץ פטריות מסוגים שונים וברוטב מתקתק טעים מאוד שלקחתי עוד ועוד מהמנה.
                                                                מנות עיקריות:
שף מיכאל בר/ גלעד רביד, מסעדת אלדין בשדרה אשדוד-
מוסר פיסטוק - פילה מוסר ים בקראסט פיסטוק, מוגש על פירה צרפתי עם פטריות ובצלי שאלוט מקורמלים
מנה טעימה אהבתי את הקרנציות של הפיסטוק בשילוב הדג.
שף דודו מסעדת ויסטה אשקלון-
פילה לברק על מצע פפרדלה
מנה  שילוב של דג במלח גס ושילוב של פסטה מתקתקה.
                                                               קינוח:
שף מיכאל בר/ גלעד רביד, מסעדת אלדין בשדרה אשדוד-
ספיישל מיקס מקינוחי המסעדה.    
לי יש חולשה לקינוחים אהבתי כל אחד מהקינוחים

תודה רבה על הערב המקסים והטעים,

הפסטיבל " השף תאכל יתקיים בתאריכים 11 עד 20 לינואר 2015.
פרטים מלאים ותפריטי מסעדות באתרhttp://chef-tochal.walla.co.il/
ובטלפון : 077-5600978 (09:00-17:00)