אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שני, 19 בדצמבר 2016

עוף ברוטב דבש בלסמי בצל + פטריות ממולאות בשילוב רוטב דבש בלסמי בצל

אני מאוד אוהבת לשלב רטבים בתבשילים שאני מכינה שמחתי להתנסות ברוטב חדש של יד מרדכי, רוטב מסדרת הרטבים לבישול של יד מרדכי.

סדרת רטבי הבישול של יד מרדכי זכתה בתואר מוצר השנה 2016 ולאחרונה הושק הטעם החדש "רוטב דבש בלסמי בצל" המשלב דבש וחומץ בלסמי.



הכנתי שני מתכונים חדשים וטעמם גן עדן.

עוף בדבש בלסמי בצל:



מצרכים:
10 חתיכות רבעים ושוקיים
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
10 עגבניות שרי חצויות
4 כפות מרוטב דבש בלסמי בצל של יד מרדכי
כף א. מרק בצל
כף שום כתוש
מלח ופלפל לפי העין

אופן ההכנה:
בתבנית מניחים שוקיים ויריכיים, חותכים בצלים לרבעים, חותכים עגבניות שרי חצויות.
בקערה שמים 4 כפות רוטב דבש בלסמי בצל , כף אבקת מרק בצל, מלח ופלפל לפי העין, חצי כף , כף שום כתוש לערבב הכל היטב ולשפוך על הכל לערבב היטב שיספג בבשר ובבצלים ועגבניות
לאפות בתנור על חום 170 מעלות שמוכן לשנות את התנור לגריל ל10 דקות לקבלת שיזוף
להגיש עם אורז לבן.






מתכון שני - פטריות ממולאות:



מצרכים:
10-15 פטריות שמפיניון טריות
חופן פטרוזיליה
בצל אחד חתוך לקוביות
חצי כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
1 ביצה
רבע עד חצי כוס פירורי לחם זהובים
כף רוטב דבש בלסמי בצל

אופן ההכנה:

לוקחים את הפטריות מוציאים את הרגל של הפטריה והבפנוכו ושמים בצד את הפטריה הריקה.



 כל מה שהוצאנו מבפנים חותכים לקוביות קטנות. 
במקביל מטגנים בצל שמזהיב שמים את הפטריות הקצוצות מטגנים קלות ביחד.  
מכבים את האש שמים מלח פלפל טיפה א.מרק עוף חופן פורוזיליה קצוצה ומעט ממש טיפונת כמון , רוטב דבש בלסמי בצל ושהתערובת טיפה מתקררת לשבור ביצה קצת פירורי לחם לערבב היטב ולמלא את הפטריה . 







להניח בתבנית לפזר מעט מעל הפטריה פירורי לחם ולאפות בתנור.









רוטב דבש בלסמי בצל של יד מרדכי -
הרוטב עשויי מחומר גלם משובח, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
הרוטב משדרג בקלות כל ארוחה שרק תרצו.
הרוטב מתאים לבשר, עוף, ירקות לשפוך ולהכניס לתנור או בגז 
מה שנשאר לשים בצלחת ולאכול ולהנות מארוחה טובה וטעימה.

טעמו של הרוטב עדין הבלסמי עם הדבש והבצל משתלב ומקבל טעם ייחודי במינו אשר מתבטא בתבשילים.

 

מגיע בבקבוק של 280 מ":ל
כשר פרווה 
כשרות מהודרת - בעל"ז מחזיקי הדת.

בסדרת הרטבים קיימים עוד רטבים בטעמים שונים:
רוטב מנגו קארי, רוטב צ'ילי שום מתוק, רוטב שזיף רימון, רוטב טריאקי רימון

מתכון נוסף מיד מרדכי:

כבד עוף ברוטב דבש בלסמי בצל על פירה חרדל-

(תמונה מאתר יד מרדכי)

מצרכים:
פירה-                                                                                  כבד עוף-
4 תפוחי אדמה אדומים                                                         20 יחידות כבד עוף חצויות ונקיות
4 כפות מלח גס                                                                    1 כף שמן זית
1 בצל                                                                                  1 בקבוק רוטב דבש בלסמי בצל
1 כף שמן זית 
כחצי כפית פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה                                                                  להגשה-
חצי כפית מלח דק                                                                 מעט עירית קצוצה דק
1 כף חרדל חלק                                                                 
חצי כפית רוזמרין קצוץ


אופן ההכנה:

פירה- 
מפזרים מלח גס על תבנית, מניחים מעל תפוחי אדמה ואופים בתנור חם 200 מעלות כשעה, עד שתפוחי אדמה רכים ושחומים.
חוצים את תפוחי האדמה, מרוקנים את תוכנים מעבירים לקערה ומועדים גס.
קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שהוא זהוב.
מערבבים לתוך תפוחי האדמה את הבצל, החרדל, שום מלח ורוזמרין

כבד עוף-

מחממים שמן זית במחבת רחבה עד שהוא לוהט.
צורבים את הכבדים דקה מכל צד, עד שהם שחומים מאוד מבחוץ, אך עדיין ורודים מבפנים.
מוסיפים את הרוטב ומבשלים עוד 3 דקות, עד שהכבדים עטופים ברוטב סמיך.

להגשה-

מניחים פירה בצלחת, מניחים מעל כבדים יוצקים מהרוטב ומפזרים עירית.