אוכל אפיה ובישול

לאוהבי אוכל ואפייה - אוכל טעים קל , אוכל ביתי, אפייה ועוד....

יום שלישי, 17 בנובמבר 2015

קונכיית שמרים במילוי פטריות וקיש במילוי בטטה ברוטב רויאל


קונכיות שמרים במילוי פטריות וקיש במילוי בטטה ברוטב רויאל
השתמשתי במארז המשולב של שמרית המכיל שמרים טריים 100% ומשפר אפיה.

מצרכים:
4 ביצים
2 כפות גדושות שמרים טריים של שמרית אפייה
1/2 כפית משמר אפייה
כף שטוחה מלח
1 קילו קמח לבן
80 גרם חמאה מומסת
1/2 1 כוסות מים קרים

קיפול:
200-250 גרם חמאה מרוככת בטמפרטורה של החדר

רוטב רויאל:
250 גרם שמנת מתוקה
2 ביצים
1/2 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
1 כף קמח תופח

המלית:
1 בצל גדול פרוס דק
10 -12 פטריות שימפניון פרוסות דק
בטטה מבושלת חצי בישול
מלח פלפל
אבקת מרק עוף
עירית קצוצה

ניתן לקחת ביצה לא מוכנה להניח על הקיש לפני הוצאתה מהתנור

תבניות קטנות לקיש בערך גודל 10 קטנים

אופן ההכנה:

עלי דפי שמרים:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים ביצים ומערבלים בערך חצי דקה עם מהירות נמוכה.
להוסיף את השמרים ומשפר אפייה מלח וסוכר ואחכ הקמח ולערבל.
בהדרגה להוסיף את החמאה המומסת ולערבל עד שהבצק נעשה גמיש ונפרד מהדפנות.
2. מוציאים את הבצק ומניחים על משטח מקומח ומרדדים לעובי 2 ס"מ ומקפלים ועוטפים בניילון נצמד היטב שישאר סגור.
שמים במקפיא שעה ולאחר מכן להוציא מהמקפיא ושמים את הבצק עוד שעה במקרר להפשרה.
3. לאחר שעה הפשרה במקרר להוציא את הבצק ולרדד על משטח מקומ לעובי של 2 ס"מ בערך ולקחת את החמאה ולמרוח על הבצק המרודד ולקפל את הבצק לשניים ומרדדים שוב קדימה ואחורה ושוב לצדדים הפתוחים ולא על הצד המקופל הסגור.
אחרי הרידוד לקפל או אחד על השני ולרדד או אפשרות נוספת לקפל צד אחד לאמצע ואח"כ הצד השני לאמצע ואז לקפל לצד שמאל ולרדד ולהקפיא ל1/2 שעה או שעתיים במקרר.


4. לאחר חצי שעה להוציא לרדד ושוב לקפל ולעבור על התהליך פעם נוספת.
5. להוציא ולאחר הקיפולים לרדד את הבצק לעובי של 2-3 ס"מ.

רוטב רויאל:
6. תוך כדי הרידוד לשמים בקערה את כל המצרכים של הרוטב לטרוף היטב ביחד עם הביצים ולערבב היטב.


המלית:
7. תוך כדי תהליך הרוטב והבצק לשים בטטה פרוסה לחצי בישול
8ץ לטגן בצל מטוגן ולהניח בצד.חתצי מהכמות לבטטות.
9. שאר הבצל שנשאר במחבת להוסיף עליו את הפטריות ולטגן לכבות להוסיף את המלח פלפל א. מרק עוף כפית לטעום ולתקן תיבול.
10. לקחת את בטטןת להוסיף לבצל ביחד שטיגנו ושמרנו בצד ולטגן קלות לתבל מלח כפית אץמרק עוף לטעום ולתקן.

הרכבת המנה:
11. לקחת תבנית קטנה גודל 10 ליצור מהבצק המרודד עיגול גדול יותר מגודל התבנית 10 על מנת שיהיו דפנות
12. לרפד את התבנית כולל דפנות ולבצע חורים עם המזלג על הבצק

13. למלא את הקישים בפטריות וחצי בבטטה

14. לשפוך מעל את רוטב רויאל

15. לאפות בתנור שחומם מראש 175-189 מעלות להכניס לתנור עד שהבצק משחים והרוטב מוצק.
16. 10 דקות לפני הוצאת הקישים לקחת ביצה לשבור מעל ולהכניס לתנור לכמה דקות ולהוציא ולהגיש

בתאבון.






3 תגובות: